Як впоратися з апетитом

Спорт

Передусім запам’ятайте, що чекати, коли з’явиться почуття голоду, і тільки тоді вже є – шкідливо. Організм, не приймаючи тривалий час їжі, відчуває стрес, починає накопичувати жири. Тож не чекайте, коли почне смоктати під ложечкою, їжте регулярно.


Завдяки солі, приправ, прянощів виділяється шлунковий сік, що розпалює апетит. Тому розумно відмовитися від солоного та гострого. Зверніть увагу на нежирні кисломолочні продукти (йогурт, кефір, кисле молоко). Вони містять мінімум калорій, добре насичуючи при цьому.

Дуже важливо вживати їжу часто, але потроху. Завдяки такому режиму харчування ви не відчуватимете голод, а ваш організм отримає стільки калорій, скільки йому потрібно. Якщо перед їжею ви з’їсте два-три шматочки гіркого шоколаду, апетит, навіть дуже сильний, зникне. Результат буде ефективнішим, якщо шоколад ви не з’їсте відразу, а трохи потримаєте в роті. У цьому випадку ваш мозок отримає сигнал про те, що організм отримав достатньо калорій у вигляді солодкого.

Пам’ятайте, що кава є джерелом підвищення апетиту. Краще замінити чаєм, який відмінно заповнить шлунок. А щоб почуття голоду залишило вас на кілька годин, достатньо в чай ​​покласти половину чайної ложки меду та часточку лимона.

Не залишайте поза увагою бобові. Додайте їх у різні страви, овочеві салати, супи. Бобові дають відчуття швидкого насичення. Тому добре на початку трапези з’їсти легкий салат із горошком або квасолею. І тоді основну страву ви зможете подужати лише наполовину (або менше).

Добре завжди мати під рукою фрукти. І коли напад апетиту налетить на вас, ефективний і корисний засіб перемагати його – з’їсти апельсин, яблуко, кілька виноградин, вишень. Так, час від часу поглинаючи трохи фруктів, ви постійно відчуватимете ситість і в той же час не видужаєте.