Післясвяткові наслідки: як скинути зайве

Спорт

Якщо під час святкових заходів ви дозволили собі з’їсти зайвого, спробуйте схуднути за допомогою дієти, що очищає. Вона розрахована на сім днів, після яких ви не лише скинете набрані кілограми, а й очистите організм. На сніданок, обід і вечерю в перші 3 дні дієти можна їсти тільки салат, що очищає. Для його приготування потрібно натерти на тертці сиру моркву і відварені буряки, нашаткувати два види капусти (білокочанну і червонокачанну), дрібно нарізати невелику головку цибулі. Всі овочі змішайте і заправте олією і лимонним соком. Денна порція такого салату виготовляється з 1,5 кг овочів.

На сніданок у наступні 3 дні можна з’їсти два варені яйця та одне яблуко, другий сніданок має складатися з 200 г риби, приготовленої на пару. На обід приготуйте собі склянку відвареного рису з 1 чайною ложкою олії, під час полуденку випийте склянку нежирного молока. Повечеряти (не пізніше 19.00) доведеться 250 г сиру найменшої жирності. У сьомий день дієти вся ваша їжа повинна складатися з 1,5 л кефіру також низької жирності.

Коротка дієта балерин підійде тим, хто не в змозі дотримуватися подібного режиму харчування цілий тиждень. На сніданок покладається 1/3 пачки знежиреного сиру та склянка кефіру чи теплого молока (1-2,5% жирності). Другий сніданок: шматок хліба з олією та чашка кави з чайною ложкою меду. Обід: чашка бульйону зі шматочком м’яса (150г) та столова ложка вареного рису. У полудень можна з’їсти одне велике зелене яблуко або апельсин, а за дві години до сну випити склянку нежирного кефіру або теплого молока з чайною ложкою меду. Дотримуючись цієї дієти, підкоригувати фігуру вдасться всього за два-три дні.

Якщо дієти для вас неприйнятні за станом здоров’я або з інших причин, спробуйте замінити один прийом їжі смузі. На відміну від звичайного соку, у них використовуються плоди разом із м’якоттю. Значить, ваш організм отримає вітаміни, пектини і клітковину, що позитивно діють на травну систему. Готують смузі в блендері, змішуючи різні фрукти, ягоди, свіжий сік, кефір, йогурт, зелень та інші інгредієнти на ваш смак. Порція такої їжі – повноцінна їжа, тому нею можна замінити вечерю чи обід, якщо ви хочете скинути зайві кілограми.