Дієта: ананаси та курка

Спорт

Вдаватися до будь-якої дієти слід лише після консультації з фахівцем. Досить тривалий час ваш організм отримуватиме одноманітний раціон. Важливо, щоб лікар не знайшов жодних перешкод до розвантажувальних днів. Ними можуть стати вагітність, лактація, деякі окремі захворювання. Так, ананасом не рекомендується захоплюватися при гастриті з підвищеною кислотністю та виразковими хворобами – його сік підвищує активність виділення шлункового соку.

Куриця – продукт набагато нешкідливіший, тому входить до складу безлічі дієтичних страв. Її м’ясо чудово засвоюється організмом, невипадково його дають навіть маленьким дітям. Достатньо зняти з тушки жирну шкірку, і вона перетвориться на цінну страву. При надмірній вазі дієтологи особливо рекомендують курячу грудку, як найнижчу калорійну частину тушки – в 100 г білого м’яса без шкіри міститься не більше грама жиру.

Відварене або парове біле м’ясо – повноцінне харчування, багате на фосфор і білок. Тому обмеження в їжі під час розвантаження буде перенести легше, ніж за деяких інших дієт. Якщо у вас не виявлено протипоказань ананасу, він стане цінним помічником не лише у боротьбі із надмірною вагою. Важливою властивістю цих екзотичних фруктів є здатність надавати почуття легкого насичення, що так важливо для лікувального голодування.

Ананаси допоможуть вивести з організму зайву рідину та шкідливі речовини. При цьому ви не втратите солей калію, які необхідні для нормальної роботи організму – фрукт містить велику кількість цієї речовини. Зазвичай ананасово-куряче меню дієтологи вводять на 9 днів. Якщо ви протримаєте цей час, у результаті скиньте до 6 кг зайвої ваги та покращіть обмін речовин.

У перші 3 дні дієти рекомендується вживати лише відварене або парове біле куряче м’ясо маленькими порціями на сніданок, другий сніданок, обід і ранню вечерю. Щоб не передати, перед їжею обов’язково випивайте склянку чистої води. З четвертого дня до шостої необхідно повністю перейти на фруктове меню.

В останні 3 дні введіть у раціон і ананаси, і курку. Вживайте ці продукти спільно: фермент, що міститься у фруктах, буде розщеплювати жири і допоможе організму засвоїти білок. Спробуйте урізноманітнити страви. Наприклад, приготуйте простий салат з курки та ананасів. Відваріть курячу грудку і очистіть її від шкірки, кісток і хрящів. Наріжте м’ясо на дрібні шматки і змішайте зі скибочками ананаса. Заправте свіжим ананасовим соком, можна додати кілька крапель лимонного соку.

Протягом усіх дев’яти днів ананасово-курячої дієти необхідно пити до 2 л рідини на добу: мінеральну воду без газу, зелений чай. Дієтологи наголошують, що після розвантажувальних днів може виникнути застій жовчі. Щоб допомогти своєму організму, іноді замість чаю вводіть у меню жовчогінний збір трав. На початку кожного дня дієти можна приймати натщесерце 25 г рослинної олії.

У жодному разі не поєднуйте дієту з різними медикаментозними стимуляторами – сечогінними або проносними засобами. Це дуже сильне навантаження на організм – дайте йому очиститися самотужки. Краще регулярно робіть зарядку, плавайте в басейні, відвідайте лазню та масажиста – тоді позитивний ефект від дієти не забариться.