Як робити масаж для схуднення

Спорт

Відвідування масажних салонів займає багато часу і потребує чимало коштів. Самомасаж можна робити тоді, коли вам зручно. Масаж, зроблений вручну (без використання щіток), змушує організм виводити токсини, а також правильно засвоювати поживні речовини. Перед його початком потрібно розігріти проблемні місця з використанням спеціальних гелів та кремів (можна купити в аптеці).

Почніть з масажування стегон. Для цього сядьте на диван так, як вам зручно. Праву ногу покладіть уздовж дивану, ліву – поставте на підлогу. Важливо, щоб масаж нога була повністю розслаблена, інакше масаж не дасть належного ефекту. Прокочуйте підшкірний жир у долонях двома руками, робіть такі рухи, ніби ви збираєте сніг у жменю. Просувайте жир до внутрішньої сторони стегна. Пройдіться ребрами долонь від верху стегна в різні боки. Розімніть внутрішню сторону таким чином, ніби вимішує тісто, але стежте, щоб не виникало больових відчуттів (можуть залишитися синці). Закінчіть процедуру легкими погладжуваннями та поплескуваннями.

Масаж задньої поверхні стегна проведіть у положенні сидячи на стільці або напівлежачи. Відведіть ногу трохи вбік, поставте стопу так, ніби ви на підборах. Виконайте описані вище прийоми.

Приступайте до масування живота – це допоможе прибрати жирові відкладення. Встаньте, напружте м’язи преса. Почніть з погладжувань за годинниковою стрілкою двома руками – правий пензель поверх лівої або навпаки. Спочатку пропрацюйте живіт, потім перейдіть до талії та області попереку. Поперек слід масажувати зі зміною положення рук. Ліва сторона – ліва рука внизу, права сторона – права рука внизу. Повторіть 10-15 разів.

Розомніть жирову тканину на животі. Зберіть жир в одну складку під грудьми та злегка відтягніть її. Прокатайте між пальцями зліва направо та назад. Виконайте це з п’ятьма-сімома складками (залежно від розміру площі, що масажується). Заспокойте поверхню легкими погладжуваннями. Костяшками рук розітріть живіт уздовж рухами зверху донизу. Приступіть до розтирання жировиків (так само). Пройдіться по всьому торсу, починаючи з стегон і закінчуючи шиєю.

Переходьте до масажу грудей. Сядьте на стілець, вирівняйте спину, підніміть підборіддя. Виконуйте всі рухи максимально обережно, оскільки шкіра в цій галузі дуже чутлива та ніжна. Масируйте груди легкими круговими рухами, починаючи від пахв, поступово просуваючись до ключиці. П’яти повторень буде достатньо.

Не забувайте помасажувати руки. Починайте з навколошийної області, поступово поступово вниз до зап’ястя. Не відводьте великий палець убік, коли відтягуєте жировий прошарок в області передпліч. Внутрішню частину рук масажуйте відкритою долонею з відведеним великим пальцем. Почніть з пахвової западини, поступово просуйтеся до зап’ястя. Масаж завершіть рухами, що погладжують.